Gratis analyse putwater

Voor wie?

Putwater is uiterst geschikt om de tuinplanten te begieten, je terras of stoep te schuren of je toilet te spoelen. Als uw putwater voldoende zuiver is, kan je bovendien je wasmachine erop aansluiten.

Een veilig alternatief voor kraantjeswater? Minder dan 2 op 10 putwaters voldoen aan de kwaliteitseisen voor leidingwater. Met andere woorden: de meeste putwaters zijn niet geschikt voor consumptie. Wens je na te gaan of je putwater als drinkwater geschikt is, dan kan je het gratis laten analyseren in het labo van FARYS of de Vlaamse MilieuMaatschappij (VMM), voor zover dit nog niet is gebeurd gedurende de voorbije drie jaren.

Wat kost het?

Gratis

Formulier

Het aanvraagformulier kan u bekomen via http://www.farys.be/aanvraagformulier-voor-het-onderzoek-van-putwater.

Enkel als je niet kan aangesloten worden op de openbare drinkwatervoorziening kan je je putwater laten controleren door de Vlaamse Milieumaatschappij. Om te weten te komen of je kan aangesloten worden op de openbare drinkwatervoorziening neem je contact op met FARYS. Het labo van de VMM komt zelf de staalafname doen. Het aanvraagformulier is beschikbaar op de dienst milieu of je kan het formulier downloaden.

Wat krijg je?

Een verslag met de testresultaten van diverse parameters.

Regelgeving

http://www.farys.be
http://www.vmm.be