Zoeken

Home  /  Vrije Tijd  /  Erfgoed  /  Erfgoedbank

Erfgoedbank

In de Erfgoedbank verzamelt Erfgoed Vlaamse Ardennen - kortweg EVA - beeldmateriaal uit archieven en privécollecties uit Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Lierde, Maarkedal, Kluisbergen, Kruisem, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm. Deze verborgen schatkamers worden zo op een toegankelijke manier bereikbaar voor alle inwoners van de streek.
 
Je kan de Erfgoedbank Zwalm hier online bekijken en vanuit je luie zetel grasduinen tussen oude foto"s, postkaartjes en ander erfgoedmateriaal. Deze beelden raken, verbinden en verrijken ons. Het verleden komt tot leven en inspireert ons om op een andere manier naar onze omgeving te kijken en onze streek en geschiedenis te waarderen. 
 
Heemkringen, erfgoedwerkers en vrijwilligers zijn vandaag nog volop bezig met nieuwe beelden in de Erfgoedbank in te voeren. Maar dit gigantische werk is verre van af! Heb je wel wat tijd beschikbaar en wil je die zinvol en nuttig besteden? We zijn nog op zoek naar helpende handen die mee erfgoedmateriaal willen opsporen, digitaliseren en invoeren in de Erfgoedbank. Lijkt dit iets voor jou? Neem dan contact op met de cultuurdienst en we bekijken hoe je aan de slag kan!