Vergunningen horecazaak
Wie een horecazaak opent (café, restaurant, pop-up, ...) dient over een aantal vergunningen/toelatingen te beschikken:
• een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (
KBO). Daarbij moet de juiste kleinhandelsactiviteit vermeld zijn, met minstens een vestigingsadres op het adres waar de horecazaak wordt uitgebaat.
• een verzekeringsattest waaruit blijkt dat er een
verzekeringsovereenkomst werd afgesloten overeenkomstig de bepalingen van de
wet van 30 juli 1979 betreffende de preventie van brand en ontploffing en
betreffende de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke
aansprakelijkheid in dergelijke gevallen.
• een brandveiligheidsattest conform het gemeentelijk reglement brandveiligheid publiek toegankelijke inrichtingen (
brandveiligheid).
• eventueel een
drankvergunning.
• eventueel een registratie/toelating bij het
FAVV (voor de verkoop en bereiding van voedingswaren).
• eventueel bijkomende regelgevingen (omgevingsvergunning, vergunning elektronisch versterkte muziek, ...)