Zoeken

Home  /  Leven & welzijn  /  Werken en ondernemen  /  Tewerkstelling en pensioen  /  Werkwinkel / dienstencheques

Werkwinkel / dienstencheques

Zuidlaan 36
9630 Zwalm
055 48 05 94

Openingsuren : maandag tot vrijdag van 9 tot 11.30 uur.

De werkwinkel Zwalm is een onbemande antenne van de Werkwinkel Oudenaarde. Een zelfinschrijf-PC is beschikbaar. Voor begeleiding en informatie kan je steeds terecht bij de Wijkwerk-beambte. Op één adres krijg je het antwoord op al jouw vragen over werkgelegenheid, opleiding en solliciteren naar een job. Je vindt er werkaanbiedingen, kan er attesten aanvragen en hulp krijgen bij jouw zoektocht naar werk.

Waarvoor kan je in de werkwinkel terecht ?

*  Inschrijving of herinschrijving als werkzoekende
*  Werkaanbiedingen
*  Wijkwerk-hulp aanvragen
*  Een opleiding aanvragen 
*  Aanvragen van allerlei attesten
*  Info aan werkzoekenden en werkgevers over tewerkstellingsmaatregelen.

DIENSTENCHEQUES

Heb je als particulier, hulp nodig in het huishouden?
Vanaf nu kan je beroep doen op het systeem van de dienstencheques. Je betaalt een beperkte bijdrage van € 6,70 per dienstencheque en iemand komt je helpen bij al jouw huishoudelijke taken. Een bijkomend voordeel is de belastingsvermindering die je hiervoor ontvangt.

Welke activiteiten kan je laten uitvoeren?

Thuishulp met huishoudelijk karakter, zoals :

 • poetsen van de woning
 • hulp bij was en strijk 
 • naaiwerkjes
 • boodschappen doen
 • bereiden van maaltijden.

Wat kost het je?

Je betaalt per gepresteerd uur één dienstencheque. Deze kost € 6,70. Je dient minstens 10 dienstencheques aan te kopen. Per jaar en gezin kan je maximum 500 dienstencheques bestellen. De bestelling ervan gebeurt bij ACCOR services.

De voordelen ...

De uitgaven die je doet in het kader van de dienstencheques geven je recht op en belastingsvermindering, voor een maximumbedrag van € 2.140,00 per jaar.

Hoe ga je te werk?

Voor je dienstencheques bestelt moet je zich laten registreren, inschrijven bij ACCOR Services. Zij bezorgen je dan een inschrijvingsnummer.
Deze inschrijving is gratis en gebeurt aan de hand van een inschrijvingsformulier, dit is op verschillende manieren te verkrijgen :

 • op de internetsite www.dienstencheque.be
 • via ACCOR services (02)68.28.21
 • via jouw plaatselijk Wijkwerk-kantoor.

Je vult het gebruikersformulier in en stuurt dit document naar ACCOR Services, dit kan online, per post of fax.

Je koopt de nodige dienstencheques aan bij ACCOR Services via een overschrijving of storting (met vermelding van inschrijvingsnummer). Binnen de 5 dagen na ontvangst van jouw betaling ontvang je de bestelde cheques per post.

Je contacteert een erkende onderneming. Zij zorgen voor de meest geschikte kandida(a)t(e.
Deze lijst van de erkende ondernemingen vind je terug op de website (www.dienstencheques.be) of kan je afhalen bij het Wijkwerkkantoor van jouw woonplaats. Samen met de onderneming bepaal je het werkschema en -tijden. Je overhandigt de werknemer een dienstencheque per begonnen uur. (door jou gedateerd en getekend). De werknemers zijn door hun werkgever verzekerd tegen arbeidsongevallen en Burgerlijke aansprakelijkheid, je hoeft dus in geen geval zelf een verzekering af te sluiten.

Wie voert de activiteiten uit?

Werknemers aangesteld door ondernemingen of instellingen die erkend zijn door de Vlaamse Overheid. Deze ondernemingen beschikken over de nodige know-how en ervaring om de taken op een adequate manier te laten uitvoeren. De lijst vind je terug op de website www.dienstencheques.be.

Verdere info?

Voor meer informatie kan en inschrijvingen kan je terecht bij :

 • ACCOR Services NV - (02)678 28 21 - Fax (02)678 28 28 of info@dienstencheques.be
 • jouw plaatselijk Wijkwerk-kantoor (zie de contactfiche op deze pagina).
 • Voor de desbetreffende regelgeving kan je steeds terecht bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) tel. (02)515 43 09 of de website: www.rva.be.