vakantie en jeugdwerking

 Reizen

 • In België mag je vrij rondreizen.

 • Het is mogelijk om te reizen vanuit België. De binnenkomst in het land van bestemming hangt echter ook af van de toestemming van het land in kwestie.
  Het COVID-19-virus is wereldwijd aanwezig in meer of mindere mate. Een kleurencodesysteem toont de gradatie van risico aan binnen elke zone. Bovendien leggen landen mogelijks ook zelf beperkingen op aan reizigers afkomstig uit België. Alle informatie voor reizigers wordt gebundeld op de website van de FOD Buitenlandse zaken in een kaart aangevuld met reisadviezen per land. Die reisadviezen zijn sterk onderhevig aan veranderingen, en reizen naar een bestemming kan op elk moment terug afgeraden worden. Indien je van plan bent om een reis naar het buitenland te maken, is het sterk aangeraden om het reisadvies van Buitenlandse Zaken te raadplegen dat continu up-to-date gehouden wordt.

 • Kom je terug uit het buitenland? De Belgische aanpak voor de terugkeer van reizigers maakt een onderscheid tussen rode, oranje en groene zones. Afhankelijk van het land of de regio waaruit je reist gelden andere maatregelen na terugkeer in België (Passagier Locatie Formulier, quarantaine, test). Deze zones kan je terugvinden op de kaart gepubliceerd op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Klik op de regio waaruit je reist en een tekstvak met de te volgen regels zal verschijnen.
 
Jeugdwerking

 • Het gebruik van buitenspeeltuinen is terug toegelaten. Kinderen onder de 12 jaar kunnen vrij spelen, volwassenen moeten afstand houden.   
 • We kregen groen licht voor de organisatie van speelpleinwerking en sportkampen. 
  Inschrijven voor het jeugdaanbod gebeurt via onze webshop.  
 • Scouts & Chiro: Voor jongeren ouder dan 12 jaar moeten de activiteiten verplicht buiten plaatsvinden. Overnachtingen zijn niet meer mogelijk, tenzij voor kinderen jonger dan 12 jaar. Voor de groep van 12 tot 14 kan dat ook als het tenminste gaat over 4 opeenvolgende nachten. 
 • Voor kampen en stages met of zonder overnachting op het grondgebied van Zwalm vraag je de toelating van het lokaal bestuur. Je kan een toelating aanvragen door middel van een mail gericht aan jeugd@zwalm.be met vermelding van de activiteit, datum en welk draaiboek gevolgd wordt. Voor jeugdkampen wordt meestal het draaiboek van De Ambrassade gevolgd.  
 


            maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory