Cultuuraanbod gemeente Zwalm voor de scholen

Kunst- en cultuureducatie voor de Zwalmse schoolkinderen
De cultuur- en jeugddienst van de gemeente Zwalm presenteren jaarlijks een ruim cultuuraanbod voor de schoolgaande kinderen in onze gemeente. Minstens één culturele voorstelling per kind per schooljaar is de beleidsdoelstelling. Het versterken van cultuureducatie, kritische beleving en expressie zijn daarvoor de motieven. Zij staan ook verankerd in de beleidsdoelstellingen van de Vlaamse overheid die een groot belang hechten aan cultuureducatie voor alle leeftijden. Kinderen in contact brengen met kunst en professionele theatervoorstellingen zijn daartoe uitstekende instrumenten.
Onze regio ligt niet dik bezaaid met cultuurcentra en kunstencentra die een regionaal cultuureducatief aanbod in hun decretale opdracht hebben staan. Onze scholen worden dus met weinig aanbod voor hun leerlingen geconfronteerd of moeten al grote verplaatsingen met de bus maken. De gemeente Zwalm brengt daarom cultuur naar de eigen scholen en ondersteunt zo de scholen in het behalen van de eindtermen ‘muzische vorming’.
Doorheen het schooljaar worden de scholen uitgenodigd om deel te nemen aan onder meer Open Monumentendag Junior, leesversterkende programma's in de bib, theater- of muziektheatervoorstellingen, ...
 
 Zuidlaan 36
9630 Zwalm
Tel: 055 48 05 88

Openingsuren

Van 16/03/2020 tot en met 19/04/2020 geldt onderstaande uurregeling niet en wordt enkel op afspraak gewerkt (een afspraak kan je telefonisch maken op 055 49 91 91). De dienst blijft wel op onderstaande uren telefonisch en via mail beschikbaar.

Maandag: 9 u. tot 11.30 u.
Dinsdag: 9 u.  tot 11.30 u.
Woensdag: 9 u. tot 11.30 u. - 14 tot 16 u.
Donderdag: 9 u. tot 11.30 u.
Vrijdag: 9 u. tot 11.30 u.
Of na afspraak

            Meldingen   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory