Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Zorgbeurs 14/03

20 feb 2024

Zorgbeurs 14/03

Op donderdagnamiddag 14 maart organiseert de Dienst Welzijn samen met de leerlingen van het Bernardustechnicum Oudenaarde een zorgbeurs. In GC De Munk houden Martine Prenen en Robert Geeraert een boeiende lezing. De Zwalmparel wordt volledig gevuld met infokraampjes over diverse aspecten van zorg en welzijn.

LEZINGEN VAN ROBERT GEERAERT & MARTINE PRENEN
Robert Geeraert geeft meer uitleg over zorgplanning. Hoe je in dialoog gaat met zorgverleners en hoe je samen met familieleden je toekomstige zorg kan voorbereiden. Hij kaart aan wat je rechten als patiënt zijn, wat het belang van palliatieve zorg is en geeft meer info over de wet op euthanasie.

Martine Prenen spreekt over de ouder wordende vrouw en hoe je je daar met veel humor tegen kan wapenen. Ze vertelt ronduit waarmee je allemaal wordt geconfronteerd en hoe je jezelf sterker maakt. Zin om een lezing bij te wonen? Schrijf je in via 055 49 91 91.

INFOKRAAMPJES
Ontdek verschillende diensten en organisaties die je kunnen ondersteunen op je zorg- en welzijnspad. We bieden bijvoorbeeld een antwoord op volgende vragen.

• Ik wil mijn woning aanpassen. Heb ik recht op een premie?
• Waarbij ondersteunt mijn ziekenfonds
of de Sociale Dienst van de gemeente mij?
• Kan ik vrijwilligerswerk doen in Zwalm?
• Waar kan ik naartoe als thuiswonen moeilijk wordt?
• Waarvoor schakel ik best een notaris in?

Heb je gewoon zin in een gezellige babbel met een kopje koffie en een stukje taart? Je bent van harte welkom. Ontmoeting is namelijk belangrijk voor ieders welzijn.

PRAKTISCH
De Zwalmparel, Sportlaan 1
GC De Munk (lezingen), Sportlaan 3
Do 14 maart, 14 – 18.30 u.
Lezing Robert Geeraert: 14.30 - 16 u.
Lezing Martine Prenen: 17 - 18.30 u.
Inschrijven (enkel nodig voor lezing) via 055 49 91 91.

kopie-van-affiche_zorgbeurs-(1920-x-1080-px)-ZP9RV1