Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Dichter bij de Zwalm

14 feb 2024

Dichter bij de Zwalm

Wandel op zondag 24 maart mee langs de Zwalm en werp een blik onder water. Je komt er meer te weten over de waterkwaliteit en de vissen in de Zwalmbeek, maar leert ook hoe een bufferbekken
werkt en geniet van een vleugje poëzie onderweg.

Week van het water 

Voor de Week van het Water vormen De Zwalm en het Mijnwerkerspad het decor voor een interactieve wandeling met heel wat infostandjes. Zo zetten we in op nog meer waterbewustzijn en verwondering voor water. Het is namelijk één van de belangrijkste grondstoffen voor ons lichaam, ons voedsel en onze planeet. Krijg je graag een woordje uitleg over de gerealiseerde en geplande infrastructuurwerken, wil je weten hoe het zit met het Riviercontract of hoe een bufferbekken
werkt? Kom dan zeker langs. Op je pad ontmoet je verder een dichter die je laat stilstaan bij het landschap.

Twee wandelafstanden

Je kan kiezen uit een wandeling van 3,9 of 5,7 km met verschillende tussenstops waar je uitleg krijgt over een water gerelateerd onderwerp. Een combinatie van beide (9,6 km) is mogelijk, maar voorzie dan zeker voldoende tijd. Langs het parcours krijg je een drankje en een koek (zolang de voorraad strekt). Beide lussen passeren aan de Boembekemolen waar je even kan stoppen om iets te drinken. Op elke startplaats zijn flyers met een plannetje beschikbaar.

Startplaats

- Met de auto:

• Lus van 3,9 km in Michelbeke (Brakel): parkeerplaats Riedeplein of parking Instituut Stella Matutina (Groenstraat 15 te Michelbeke)
• Lus van 5,7 km in Zottegem: Slijpstraat, ter hoogte van wandelknooppunt 67
• Beide lussen in Rozebeke : Parking Rozebekeplein: via een trage weg stap je dan 1.4km (extra) naar de Boembekemolen die op beide lussen ligt.

- Met de fiets:
Voor beide lussen aan de Boembekemolen, Boembeke 18 te Brakel. (Geen autoparkeerplaatsen)

Praktisch

Zo 24 maart, 10 – 16 u.
Gratis
weekvanhetwater.be/activiteiten/Dichter-bij-de-Zwalm/

De organisatie is in handen van de gemeenten Zwalm, Brakel en Zottegem samen met de Vlaamse Milieumaatschappij, het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek, het Bekkensecretariaat, Natuurpunt bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen Boembekemolen, Werkgroep Trage Wegen Zwalm, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en Instituut Stella Matutina.


042a2056-gBX1h1