Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Nieuws  /  Belevingsbos

9 nov 2023

Belevingsbos

In samenwerking met het Bosloket werkt het lokaal bestuur naarstig aan een belevingsbos tussen Wijlegem en de Zuidlaan in Munkzwalm. Een terrein van ruim 2,5 hectare wordt er omgevormd tot een ecologisch bos met een grote variatie aan inheemse struiken en bomen, maar ook open grasland om de biodiversiteit maximaal te ondersteunen. 

Kom op zondag 12 november mee planten! We planten die dag ongeveer 1225 bomen en 850 struiken. Heb jij zin om mee de handen uit de mouwen te steken en zelf een boom te planten in het belevingsbos? Schrijf je hier dan in voor 9 november! (plaatsen zijn beperkt). De plantgaten worden op voorhand gemaakt waardoor het planten kan gebeuren door jong en oud(er). Wij voorzien een hapje en drankje voor alle helpers. 

Praktisch 

We verwachten je om 14 u. in de Zuidlaan tussen huisnummers 232 en 234.
Kom bij voorkeur te voet of met de fiets.
Vergeet je laarzen en warme kledij niet. Een schop is ook altijd handig. 

De gemeente Zwalm verwerkt deze gegevens conform Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. De privacyverklaring van de gemeente is te raadplegen op www.zwalm.be/privacyverklaring.